Preview: HC Slovan Bratislava pred sezónou 2016/2017

Sezóna 2015/2016 pre HC Slovan skončila v prvom kole play-off, kde nestačil na neskoršieho finalistu CSKA Moskva, ktorému podľahol 0:4 na zápasy. Napriek tomu si belasí po základnej časti pripísali v sezóne 21 víťazstiev, 11-krát boli úspešní po predĺžení alebo samostatných nájazdoch. Na svojom konte mali 24 prehier a iba 4-krát odchádzali z ľadu porazení po predĺžení alebo samostatných nájazdoch. Celkovo získali 89 bodov, čo im stačilo na postup do play-off z ôsmeho miesta. Veríme, že táto sezóna bude pre Slovan lepšia, splní základný predsezónny cieľ – postúpi do vyraďovacej fázy, kde sa mu podarí zamiešať karty postupom cez prvé kolo.

Počas prestávky prišlo v kádri k viacerým zmenám, po výbornej sezóne zmenili dresy najproduktívnejsí hráči mužstva Kašpar s Barkerom. Manažment Slovana sa dohodol na dvojročnej zmluve s hlavným trénerom Milošom Říhom. V tíme zostali fanúšikmi obľúbení Jeglič, Viedenský, Šťastný, Sersen či Nedorost. V neposlednom rade sa na dvojročnej zmluve so Slovanom dohodla stálica medzi troma žrďami Barry Brust. Naopak do Jekaterinburgu si to namieril Tičar. Populárne slovinské duo sa rozpadlo. Jegličovi sa bez Tičara v príprave herne darilo. Podľa vyjadrenie Miloša Říhu by mal byť novým Rokom Václav Nedorost. „Je to trošku iné bez Roka, v Bratislave som už dlhšie, mám tu výborných spoluhráčov a v neposlednom rade fanúšikov. S Vencom hráme spolu od začiatku sezóny, na ľade si rozumieme, teraz sa k nám pridal Marek Viedenský. Verím, že nám to počas ročníka spolu pôjde„, uviedol na margo Tičarovho odchodu Žiga Jeglič. Ten s úsmevom dodal, že si góly zo samostatných nájazdov šetrí na ligové zápasy.

DSC_8385

Odchody:

Cam Barker (Barys Astana),  Ľubomír Višňovský (ukončil hráčsku kariéru), Milan Bartovič (Bílí Tygři Liberec), Lukáš Kašpar (Dynamo Moskva),  Ladislav Nagy (HC Košice), Dávid Skokan (Piráti Chomutov), Tomáš Surový (HC 05 Banská Bystrica), Rok Tičar (Avtomobilist Jekaterinburg),  Michael Garnett (?),  Michel Miklík (?), Vladimír Mihalik (?), Marek Tvrdoň (?).

Príchody:

Justin Pogge (Färjestad BK), Andrej Meszároš (Sibir Novosibirsk), Nick Plastino (Tappara), Jonathan Cheechoo (Dinamo Minsk), Kyle Chipchura (Arizona Coyotes), Michal Hlinka (HK Dukla Trenčín), Tomáš Kubalík (ERC Ingolstadt), Radek Smoleňák (Medveščak Záhreb), Jeff Taffe (Neftekhimik Nižnekamsk), Jakub Valský (Bílí Tygři Liberec), Lukáš Vopelka (Örebro HK), Tomáš Zigo (HC 05 Banská Bystrica), Jozef Tibenský (SHK 37 Piešťany), David Nemeček (Cedar Rapids Roughriders), Denis Pätoprstý (HK Mladá Boleslav), Adam Ružička (HC Pardubice). Posilní obranu belasých aj Marek Ďaloga, ktorý iba nedávno skončil v Kazani, prípadne niekto iný?

Odchádzajúce opory mužstva by mohli nahradiť najmä ostrieľaní borci z KHL, ktorí majú viacerí skúsenosti aj z NHL. Medzi nich najmä patria členovia novovytvorenej prvej formácie Slovana Cheechoo-Taffe-Smoleňák. V príprave sa im darilo,  veľa si fanúšikovia sľubujú aj od Nicka Plastina, pre ktorého bude KHL novou výzvou, či nového kapitána mužstva Andreja Meszároša. Brankár Jusitn Pogge prišiel s dobrou vizitkou zo Švédska, kde patril k najlepším v lige.

Svoje prvé sústredenie Slovanisti absolvovali v Litoměřicích. Pred sezónou odohrali desať prípravných duelov. v ktorých dokázali šesťkrát vyhrať, štyrikrát ťahali za kratší koniec. Predstavili si na kvalitne obsadenom Steel cupe v Třinci, ktorý vyhrali. Ten trénerom Slovana veľa ukázal. Hráči odohrali v priebehu pár dni tri zápasy. „Terajší káder nemôžeme hodnotiť, pretože sezónu sme ani nezačali. Máme za sebou len prípravu. Myslím však, že dopadla dobre a teraz záleží len na nás, ako to prenesieme do nového ročníka,“ povedal šéf lavičky Miloš Říha. Najproduktívnejším obrancom počas tohto obdobia bol so šiestimi bodmi novic Plastino, medzi útočníkmi so siedmymi bodmi zaujali Jeglič a Taffe. Sezónu Slovan odštartuje dvojzápasom na ihriskách súperov. V utorok o 18.00 sa predstaví v Kazani, vo štvrtok o 17.00 proti Lade Togliatti.

Štatistiky hráčov v predsezónnych stretnutiach:

Screenshot_14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prehľad výsledkov prípravných stretnutí:

18.08.16 HC Slovan Bratislava PSG Zlín 5 : 2
16.08.16 HC Slovan Bratislava Medveščak Záhreb 2 : 3
(2 : 2)
14.08.16 Vítkovice HC Slovan Bratislava 0 : 2
12.08.16 Třinec HC Slovan Bratislava 2 : 3
11.08.16 Linkopings HC Slovan Bratislava 4 : 2
09.08.16 HC Slovan Bratislava Kometa Brno 2 : 1
04.08.16 Kometa Brno HC Slovan Bratislava 5 : 3
03.08.16 Sparta Prague HC Slovan Bratislava 4 : 2
29.07.16 PSG Zlín HC Slovan Bratislava 2 : 3
27.07.16 Nizhny Novgorod HC Slovan Bratislava 2 : 3

Pridaj komentár