Deľba bodov v Michalovciach

MFK Zemplín Michalovce – ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:1)

Góly:  36. Kunca  – 3. Priskin

Žlté karty: Kunca, Sedlák, Danko, Vernon –  de Kamps

Zemplín : Kelemen – Šimčák, Chubutija, Morlacchi, Sviarchinsky – Danko, Koscelník, Sedlák, Serečin, Lukić (64. Bayón) – Kunca

ŠK Slovan: Greif – Kotula, Simovič, Sekulič, Podaný – Scott, de Kamps – Savičevič (70. Pliatsikas), Crnkič, Kubík – Priskin (68. Kele)

Rozhodovali: Horváth – Weiss, Žákech

Diváci: 4125

Slovan vstúpil do zápasu výborne. Priskin využil Dankovu chybu, aby nádhernou strelou z hranice šestnástky vymietol pravý horný roh Kelemenovej brány. Maďarský reprezentant v drese Slovana si pripísal 11. ligový gól. Belasí mali loptu častejšie na svojich kopačkách, z ich prvého rohu nevymysleli nič. Domáci mali v 15. minúte možnosť zahrávať priamy kop. Simovič odvrátil do bezpečia. Postupne sa v Michalovciach spustil dážď, čo sa odzrkadlilo na priebehu hry, ten sa odohrával prevažne v strede ihriska. V 25. minúte poslal dlhý pas na Priskina z hĺbky ihriska Sekulič, Kelemen včas vybehol, útočník Slovana sa do zakončenia nedostal. Na druhej strane Sedlák strelou spoza šestnástky vyskúšal Greifovu pozornosť, ten jeho pokus vyrazil. Hneď z protiútoku mohol Savičevič zvýšiť na 0:2, Kelemen jeho šancu zmaril. V 35. minúte sa do zakončenie dostával Priskin, v poslednej chvíli v súboji s Vernonom padol, pokutový kop sa nepískal. Už o minútu na to prišlo k stretu Lukiča s Greifom. Mladý brankár Slovana spolu s útočníkom domácich ostali ležať na zemi. Rozhodca hru na prekvapenie neprerušil, aby Kunca do opustenej brány zaznamenal vyrovnávajúci gól.  V závere prvého polčase sa po dlhom Šimčákovom aute lopta dostala k Dankovi, ktorého strela iba tesne minula Greifu bránu.

Slovan začal druhý druhý polčas náporom, vybojoval rohový kop. Slovan nepúšťal Michalovce do šancí,  ale sám sa čistých gólových príležitostí nedostával.V 53. minúte sa dostával do šance Crnkič, Danko jeho prienik zastavil za cenu žltej karty. Slovan zahrával priamy kop z výhodnej vzdialenosti. Priskinova strela skončila na brvne. Domáci sa dostávali do šancí iba sporadicky, po Simovičovej chybe Kunca v dobrej šanci Greifa neprekonal. Priskin sa dostal do príležitosti po spolupráci s Kubíkom, jeho nie príliš tvrdou strelou si Kelemen poradil. Vzápätí ho nahradil Kele. V 70. minúte mohol Slovan do vedenia poslať Podaný, Kelemen bol na mieste.  V 82. minúte po prihrávke od Podaného mohol Kubík skórovať, miesto strely volil pád v šestnástke, po ktorom ostala píšťalka rozhodcu nemá. Naopak, do prečíslenia dvoch proti jednému sa dostali Hamuliak s Bayónom, v rozhodujúcej chvíli si nerozumeli. Gól už v zápase nepadol, oba celky si na svoje konto pripisujú po bode.

Pridaj komentár