Vysoká prehra so Slaviou

SK Slavia Praha – ŠK Slovan Bratislava 4:0 (1:0)

Góly: 11. Barák ( pen), 53. Hrubý, 70. Kenia, 84. Voltr

SK Slavia (prvý polčas): Berkovec – Bořil, Frydrych, Deli, Jablonský – Ščuk – Mihalík, Hušbauer, Barák, Mingazov – Mešanovič

SK Slavia (druhý polčas): Řehák – Mikula, Ngadeu-Ngadjui, Frydrych, Jablonský – Souček – Mihalík, Hrubý, Kenia, Voltr – van Buren

ŠK Slovan: Greif – Ligeon, Laczkó (49. Simovič), Sekulič (62. Antálek), Burnet (62. Kotula) – Lásik (62. Scott), de Kamps (62. Kopičár) – Schet (62. Kele),  Soumah (62. Savičevič), de Sa (62. Šefčík) – Zreľák (62. Pinte)

Divákov: 420

Slovan nastúpil na  sústredené v Čechám na svoj prvý zápas proti Slavii Praha.Hralo sa v Kolíne. Od prvej minúty sa oba celky strážili, žiaden z nich si nevytvoril vážnejšiu možnosť. V 11 minútu prišiel stret Sekuliča v šestnástke s útočníkom Slavie, po ktorom ukázal hlavný rozhodca na biely bod. Barák poslal svoj tím do vedenia. Od tohto momentu mal Slovan loptu viac na svojich kopačkách. Vytvoril si aj šance, tú najväčšiu zmaril Schet, hrajúci ns číslom 99, ktorý sa po dobrom napádaní dostal do čistej gólovej príležitosti, zo voči Berkovcovi neuspel. V 25. minúte zahrávali belasí  z 18 metrov priamy kop.  De Saovu strelu vyrazil domáci brankár na roh.  V 42. minúte s do vápna predral Mihálik, jeho pokus Greif vyrazil na žrď.

Prvú šancu druhého polčasu mal De Sa, ktorý si nabehol na pas z hĺbky ihriska, zakončiť však nedokázal. Vyrovnať mohol Burnet, ten si narazil loptu so Schetom, jeho strelu zblokovala obrana Slavie. Potvrdilo sa staré známe nedáš-dostaneš. Slávia zo svojej ojedinelej šance zvýšila na 2:0. Po hodine hry prišli na ihrisko Šefčík, Kele, Kopitár, Kotula,Pinte, Anatálek, Savičevič a Scott. V 69. minúte sa zaskvel Greif, ktorý vyrazil van Burenov pokus. Na Keniovu strelu po rohovom kope bol už prikrátky 3:0. Slovanu sa napriek snahe skórovať už nepodarilo, naopak po góle zo záveru stretnutia podľahol „zošívaným“ 0:4.

Foto: skslavia.cz

Pridaj komentár