Tesná prehra s Bohemkou

Bohemians 1905 – ŠK Slovan Bratislava 2:1 (2:0)

Góly: 32.37. Gajič – 85. Da Sa

Žlté karty: Havel – Soumah, De Kamps

Diváci: 1500

Bohemians 1905: Zlámal (46.Fryšták) – Dostál, Krch (46.Křapka), Gajič (46.Šmíd), Havel – Hubínek, Lulič (46.Jindřišek), Švec (46.Hradecký), Jirásek, Mosquera (66.Švec) – Linhart (62.Mikuš)

ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Ligeon, Sekulič, Scott(62. Pinte) Burnet, Schet, De Kamps, Lásik, De Sa, Soumah (88 Šefčík), Zrelák (46. Savičevič)

Úvod stretnutia patril Slovanu, mal viac loptu na svojich kopačkách. Prvú príležitosť si vypracoval De Sa, brankár Zlámal jeho pokus kryl. Postupne sa hra vyrovnala, domáci mali príležitosť priameho kopu. Skóre sa nemenilo. To mohol na druhej strane zmeniť Zreľák, jeho akciu zastavil ofsajd. Po polhodine hry sa do výbornej možnosti dostal Mosquera, zoči voči Krnáčovi neuspel. Už o pár minút sa k odrazenej lopte dostal Gajič, aby poslal svoj tím do jednogólového vedenia. Ten istý hráč vzápätí zúžitkoval Jiráskov center, hlavou zvýšil na polčasových 2:0.

Druhé dejstvo otvoril strelecký pokus striedajúceho Savičeviča, ktorý mieril mimo súperovu bránku. Hra sa následne odohrávala v strede ihriska, po hodine hry vyšiel belasým rýchly protiútok, center z pravej strany Savičevič v čistej možnosti do gólu ale nepretavil. Domáci brankár Fryšták zázračne jeho strelu vyrazil na roh. Bohemias dobre bránil, nepúšťal hráčov Slovan na dostrel. Dvadsať minút pred koncom domáci nevyužili priamy kop, Krnáč po Čížkovomk pokuse zasahovať nemusel. V 74. minúte natiahol po peknej strele brankára Fryštáka Schett, kontaktný gól ale nepridal. Slovan vzápätí zahrával dva rohy v rade, obrana „Bohemky“ stála na pevných nohách. Päť minút pred koncom sa podarilo Slovanu znížiť, keď sa po ďalšom rohovom kope v šestnástke najlepšie po Soumahovej akcii zorientoval striedajúci De Sa. Aj napriek záverečnej snahe belasých sa skóre už nemenilo.

foto: bohemians1905.cz

Pridaj komentár