Kde hrajú bývalí futbalisti Slovana zo sezóny 2014/2015?

Počas alebo po sezóne 2014/2015 opustilo rady futbalistov Slovana viacero hráčov. Väčšina odišla cez zimnú prestávku. Viacerí nastupujú vo svojich nových mužstvách pravidelne. Komu sa ako po približne polovici ročníku 2015/2016 darí?

Tréneri:

František Straka: Aktuálne vedie provinčné mužstvo Sokol Holasovice.

Jozef Chovanec: bez angažmánu.

Dušan Tittel a Ladislav Pecko: Obaja pôsobia v Ružomberku, Dušan Tittel ako športový manažér, Ladislav Pecko ako tréner A mužstva.

Brankári:

Dušan Perniš: Od leta hráva v Grécku, jeho novým zamestnávateľom je Iraklis Solún, za ktorý odohral päť ligových zápasov, inkasoval v nich jedenásť gólov. Raz sa predstavil v pohárovom zápase. Zaznamenal dva zápasy bez inkasovaného gólu.

Martin Polaček: V zime odišiel na hosťovanie do Dunajskej Stredy. V lete sa dohodol na zmluve s poľským mužstvom Zaglebie Lubin. V lige odchytal štyri zápasy dostal päť góly, väčšinou figuruje ako náhradník. V domácich pohárových zápasoch odohral päť stretnutí, pustil štyri góly. Trikrát si v zápasoch udržal čisté konto.

S

Obrancovia:

Tomáš Jablonský:  Pravidelne nastupuje v základnej zostave Slávie Praha. Odohral trinásť stretnutí, na gól čaká. Naspieval aj vlastnú skladbu s názvom „Příběh.“ 

Mamadou Bagayoko: Jeho novým klubom je belgický klub Sint-Truidense VV, nastupuje pravidelne v základnej zostave. V trinástich dueloch má na konte jednu gólovú prihrávku.

Kristián Kolčák : Od jari hráva za poľský klub Podbeskidzie Bielsko-Biala, kde sa udomácnil v základe. V tejto sezóne má na svojom konte trinásť štartov.

Branislav Niňaj: Podobne ako Bagayoko, aj on nastupuje v belgickej Jupiler Pro League. Za svoj KSC Lokeren  doposiaľ odohral osem ligových stretnutí.

Miloš Josimov:  V zime s ním v Slovane ukončili zmluvu. Vrátil sa do Srbska, hráva za FK Radnicki Sremska Mitrovica.

ninaj

Záložníci:

Erik Grendel: Pôsobí v Groniku Zabrze, kam v zime prestúpil. V sezóne odohral desať zápasov, zaznamenal jeden gól a na dva nahral.

Igor Zofčák: Ostal v Nyíregyháza Spartacus, aj keď klub preradili do nižšej súťaže. So štyrmi prihrávkami patrí k najlepším nahrávačom svojho družstva.

Seydouba Soumah: V lete odišiel na ročné hosťovanie do Al-Qadisiya.

Richard Lásik: Podobne ako Soumah aj Lásik odišiel na ročné hosťovanie. Od leta hráva v Baníku Ostrava, za ktorý odohral desať zápasov.

Adrián Čermák a Martin Vrablec: V lete zamierili na hosťovanie do Skalice. Prvý menovaný si pripísal 16 zápasov, Vrablce deväť. Obaja bez streleckého zásahu. V ostatnom zápase sa prestavili proti Slovanu v základnej zostave. Adrián patril k najlepším hráčom Skaličanov, Martin mal prsty pri druhom góle Marka Milinkoviča.

zofcak

Útočníci:

Juraj Halenár: V zime spolu s Igorom Žofčákom nastupoval za Nyíregyháza Spartacus, odkiaľ v lete prestúpil do Sigmy Olomouc. V desiatich zápasoch Synot ligy raz skóroval.

Pavel Fořt: Bývalý kapitán Slovana po odchode zo Slovana zamieril do Dukly Příbram, aktuálne nastupuje za treťoligové Domažlice.

fort

Pridaj komentár