Štyri dôvody, prečo Slovan zdolá v derby Trnavu

Slovan sa dostal na víťaznú vlnu, keď sa mu podarilo vyhrať tri ligové zápasy v rade. Po zaváhaní Trenčína sa strata zmenšila na šesťbodový rozdiel. Motivácia pre hráčov pred zápasom s Trnavou je o to väčšia. Z nášho pohľadu belasí svoju víťaznú sériu natiahnu a potešia tak svojich priaznivcov.

Rozdiel na brankárskom poste

Istota v bráne Slovana, to je Ján Mucha. Reprezentačný brankár potvrdzuje nielen v ostatných zápasoch svoje skúsenosti a prehľad v hre. Naposledy sa zaskvel dobrými zásahmi v stretnutí proti FK Senica, kedy podržal svoje mužstvo. V bránke Trnavy stojí mladý reprezentant a spoluhráč nášho Dominika Greifa v SR „18“ Adam Jakubech. Syn niekdajšieho brankára, ktorý si na svoje konto pripísal viacero štartov v našej či českej lige. 18-ročný Jakubech sa v Trnave chytil svojej šance, keď nahradil Kamenára. Napriek tomu sa nevyhne zaváhaniam, ktoré súvisia s menším počtom odchytaných ligových stretnutí.

Zimné posily

Podobne ako v Slovane aj v Trnave prišlo počas zimnej presývky k doplneniu kádra. V drese Slovana sa v posledných dueloch dobre ukazuje Bosniak Crnkič, jedna z posledných zimných posíl belasých. Ten dokonca vytlačil zo zostavy Milinkoviča. V Trnave asi viac čakali od Ježa, ktorý sa na Slovensko vrátil po anabáze v Poľsku. V ostatnom zápase so Skalicou zaznamenal svoj prvý gól v drese Spartaka. O góly Trnavy sa stará Depetris, autor 10 gólov, ktorý prišiel do Trnavy počas sezóny. Slovan dominuje v obrane. Pravý kraj obrany vystužil Grék Pliatsikas, ktorý sa na tomto poste udomácnil, pôsobí na ňom istým dojmom. Naopak obranu Trnavy opustil pilier a kapitán zadných radov Janečka.

DSC_5613

Vzájomná bilancia

Hovorí sa, že derby nemá favorita. To medzi Slovanom a Trnavou má svoju históriu, náboj či prestíž. Posledné domáce stretnutia hovorili jasne v prospech Slovana, ten v nich neprehral  v ostatných štyroch zápasoch. Aj keď sa viaceré skončili remízou, ten posledný pri premiére Nikkiho Papavasiliua na lavičke Slovana skončil výhrou Slovana 2:0. Naposledy sa Trnave podarilo v Bratislave vyhrať 2.11.2012!

Vystúpenia Trnavy na ihriskách súperov

Trnava získala v tomto ročníku na ihriskách súperov iba 12 bodov. Pre porovnanie Slovan 29. Vonku sa im moc nedarí, naposledy plný bodový zisk zaznamenali v Michalovciach 27.2., kde vyhrali 0:1. Bola to ich tretia výhra vonku, okrem nej si pripísali tri remízy a sedem prehier, pri zápornom skóre 15:23. Aj táto skutočnosť nahráva do karát Slovanu. Dodajme, že zvyšné dve víťazstvá Trnavy na ihriskách súperov sa datujú k 16.8 či 23.9 2015.

Pridaj komentár