Slovnaft cup pre Trenčín

ŠK Slovan Bratislava – AS Trenčín 1:3 (0:0)

Góly: 53. Zreľák – 78. Maierhofer, 87. a 93. Van Kessel,

Žltá karta: Pliatsikas

ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Podaný – Scott (90. Savičevič), De Kamps – Milinkovič (84. Crnkič), Kubík, Zreľák – Vittek

AS Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík, Skovajsa, Madu – Koolwijk – Van Kessel, Bero, Rabiu, Kalu  (65. Maierhofer) – Guba (65. Schet)

Rozhodovali: Sedlák – Vorel, Chládek

Vo výbornej atmosféra od prvej minúty diváci sledovali dobrý zápas. V úvode mal šancu  Kubík, Trnečín odpovedal rohovým kopom, po ktorom Mucha nemusel zasahovať. Po spolupráci Zreľáka s Kubíkom zakončoval druhý menovaný nad bránu. Śemrinec musel prvýkrát zasahovať po Milinkovičovej strele. Trenčín ťahal svoje útoky po ľavej strane. Slovan dobre bránil, nepúšťal  hostí na dostrel. V 22. minúte zahrávali Trenčania priamy kop, ten Saláta odvrátil na roh. V 26. minúte bol zápas na krátku dobu prerušený, keď na ihrisko padla pyrotechnika. V 33. minúte vyzval Van Kessel do šance Bera, jeho strela skončila na žrdi. Trenčín bol po vynútenej pauze aktívnejší, Mucha musel byť pozorný. V 37. minúte sa dostal do príležitosti Kubík, obrana Trenčína jeho akciu prerušila. Vzápätí Saláta vysunul Zreľáka, jeho lob Šemrinec chytil. Po Scottovej prihrávke Zreľák nevyužil svoju druhú príležitosť.Slovan bol pri chuti, po Sekuličovom centri, hlavičkoval Saláta tesne vedľa brány. Zaujímavý prvý polčas  napokon gól nepriniesol.

V úvode druhého polčase prišiel dlhý Podaného aut, lopta sa dostala k Milinkovičovi. Ten presne zakončiť nedokázal. V 52. minúte založili belasí protiútok, Kubík vyslal do šance Zreľáka, ktorý spravil kľučku na Šemrinca, poslal loptu do siete 1:0.  Trenčín sa tlačil do šestnástky Slovana, obrana belasých odolávala. Mucha si poradil s Gubovou strelou. Po hodine hry sa do šance dostával Vittek, obrana Trenčína jeho strelu zblokovala na rohový kop. Striedajúci Maierhofer pripravil možnosť pre Bera, jeho strela letela nad Muchovu bránu. Maierhoferovi sa v 78. minúte podarilo vyrovnať, keď sa dobre zorientoval v šestnástke Slovana. V 85. minúte zahrával Koolwijk priamy kop, Mucha jeho strelu vytlačil na roh. Van Kessel po rohu poslal svoj tím do vedenia. V nadstavenom čase hral Slovan vabank,  Van Kessel upravil na konečných 1:3.

Pridaj komentár