Dušan Švento na lane Slovana, rozhodne rodina

Tridsaťročný slovenský futbalový reprezentant Dušan Švento po dvoch rokoch strávených v Kolíne nad Rýnom opúšťa tento nemecký klub. Rodák z Ružomberka nedostával v Bundeslige dostatok príležitostí a tak sa jeho cesty so zamestnávateľom rozišli. V hre je teraz jeho budúcnosť a záujem o Šventa má hneď niekoľko klubov.

Medzi najvážnejších adeptov patrí poľská Legia Varšava, podľa tamojších médií je jeho prestup blízko. V hre je však aj Slovan Bratislava, ktorý má údajne o Šventa záujem. „Tých ponúk je viac, nejako konkretizovať to však skutočne zatiaľ nechcem. Je tam zahraničie, v hre je aj Slovensko. V mojej rodine ešte musí prísť k nejakému internému rozhodnutiu,“ povedal Švento pre denník SME.

Angažovanie Šventa by mohlo súvisieť s údajným odchodom Podaného, práve slovenský reprezentant je typologicky rovnakým hráčom, ako český legionár. Švento má na konte niekoľko úspechov, je dvojnásobným majstrom Česka so Slaviou Praha, získal cenu pre najlepšieho zahraničného hráča Českej ligy (2006), v rovnakom roku dostal cenu Petra Dubovského. V drese Red Bull Salzburg sa stal majstrom Rakúska (2010, 2012, 2014) a víťazom Rakúskeho pohára.

Ľavonohý obranca s ofenzívnymi chúťkami sa momentálne pripravuje s A-tímom SR na júnové majstrovstvá Európy vo Francúzsku (10. júna – 10. júla).

Foto: IMAGO

Pridaj komentár