Šporar zaujal Turkov, udrží ho Slovan?

Turecký futbalový tím Trabzonspor sa podľa informácií tureckých médií začal zaujímať o útočníka Slovana Bratislava Andraža Šporara. Trabzon totiž prišiel o útočníka Buraka Yilmaza, ktorý by mal zamieriť do USA. Vedenie klubu po tomto zamierilo svoju pozornosť na slovenský trh.

Šporar prišiel do Slovana začiatkom roka 2018, jeho prestup je vôbec najdrahším, aký kedy slovenský klub v rámci domácej súťaže zrealizoval. Zmluvu podpísal slovinský zakončovateľ na 4 a pol roka. „Tento prestup ukazuje naše smerovanie v prestupovej politike, ktoré sme začali raziť v letnom prestupovom období. V podobe Andraža prichádza opäť nadštandardná kvalita na úrovni vyspelých európskych líg. Chceme sa dostať na európsku úroveň a byť súčasťou pohárových súťaží, a na to potrebujeme aj kvalitných hráčov, akým Andraž bezpochyby je,“  povedal vtedy viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml. Šporar svoje kvality ukazoval už od začiatku. V aktuálnej sezóne ja najlepší strelec ligy, zaznamenal 13 gólov. Pochopiteľne rastie aj jeho kredit a trhová cena. Ak by Turci ponúkli Slovanu lákavú sumu, mohol by odísť. Ale v súčasnosti Slovan Šporara potrebuje a slovinský útočník patrí medzi jeho kľúčových hráčov. Predrať sa do Európy bude so Šporarom rozhodne ľahšie, ako bez neho.

Trabzonspor mal údajne záujem o Milan Pavkova z Crvenej Zvezdy Belehrad. Ten mal trhovú cenu 5 miliónov eur, ale po dvoch góloch v Lige majstrov do siete FC Liverpool vystrelila hore a tak sa Turci zamerali iným smerom.

Pridaj komentár