Hráči Slovana zo sezóny 2017/2018

Bratislavský Slovan ani tento rok nesplnil predsezónny cieľ a nepostúpil do play off. V lete obmenil káder, ale ani novým hráčom sa nedarilo podľa predstáv. My sme sa pozreli na to, akú sezónu 2018/2019 mali hráči Slovana, ktorí v jeho drese pôsobili v ročníku 2017/2018.

Marek Mazanec čakal na svoj debut v NHL, počas sezóny nastupoval na farme New Yorku Rangers – Hartford Worth Pack, kde odchytal 20 zápasov s priemerom 3.01. Počas sezóny bol vymenený do Vancouveru Canucks, ktorý ho poslal na farmu do Utica Comets, kde nastúpil na 10 zápasov s priemerom 3.01

Cam Barker v tejto sezóne odohral iba sedem zápasov. V jej úvode neuspel na skúške v klube Ilves Tampere, za ktorý odohral iba sedem stretnutí, zaznamenal v nich jeden gól. Vo zvyšku sezóny nehral.

Simon Désprés sa letnom kempe snažil prebojovať do prvého tímu Montrealu Canadiens. To sa mu nepodarilo, klub ho poslal na farmu do Lavalu Rocket. Na farme odohral iba päť zápasov (1+1). Sezónu dohrával v DEL za Kolín, kde odohral 17 zápasov, pripísal si sedem bodov (1+6). V decembri sa prestavil v drese Kanady na Spenglerovom pohári.

Nick Ebert odohral vydarený ročník v Örebro HK. V 51 zápasoch si pripísal 34 bodov (12+22). S klubom sa dohodol na novej zmluve.

Lukáš Kozák začal aktuálnu sezónu v drese Popradu, odkiaľ zamieril do Karlových Varov. Na západe Čiech nastúpil v 38 stretnutiach pripísal si štyri body (1+3).

Tommi Taimi pôsobil ako kapitán mužstva v Ässät Pori. V 24 zápasoch si pripísal päť prihrávok.

Tomáš Voráček odohral za Spartu Praha 21 zápasov bez bodového zisku, klub ho poslal na hosťovanie do Mladej Boleslavy, za ktorú nastúpil na 11 zápasov, bodovať nedokázal.

Zach Boychuk začal sezónu v Čerepovci, ktorý s ním po 25 zápasov (2+2) ukončil spoluprácu. Jeho kroky smerovali do Švajčiarska. Za SC Bern odohral 30 zápasov, pripísal si 12 bodov (5+9). Podobne ako Désprés aj on reprezentoval Kanadu na Spenglerovom pohári. S Bernom získal titul.

Jan Buchtele pôsobil v Sparte Praha, v 48 zápasoch si pripísal 16 bodov (10+6).

Ryan Garbutt si tento rok vyskúšal DEL. Za ERC Ingolstadt odohral 45 zápasov, v ktorých zaznamenal 16 bodov (7+9).

Colby Genoway, je ďalším z hráčov, ktorý tento rok hrali v DEL. Spolu s Désprésom oblieka dres Kolínu nad Rýnom. V jeho drese si v 60 zápasoch zapísal 31 bodov (12+19).

Marek Hecl patril v drese Trenčína k najlepším strelcom mužstva, v sezóne v 58 stretnutiach zaznamenal 21 gólov na ďalších 11 nahrával.

Michal Hlinka bol počas sezóny zranený, stihol odohrať iba 16 duelov, v ktorých zaznamenal dva góly.

Lukáš Kašpar začal ročník v Komete Brno, odkiaľ počas sezóny zamieril do Litvínova, V 54 zápasoch získal 35 bodov (15+20).

Juraj Mikúš bol spoluhráčom Lukáša Kašpara, v 44 zápasoch zaznamenal 24 bodov (11+13).

Teemu Ramstedt tento rok nehral.

Martin Réway sezónu začal v Dolnom Kubíne, odkiaľ prestúpil do Tingsryds AIF, tu odohral iba 10 zápasov (0+2), opäť laboroval so zdravotnými ťažkosťami, keď utrpel otras mozgu.

Boris Sádecký podobne ako Hlinka a Hecl pôsobil v Dukle Trenčín. V 55 zápasoch si pripísal 23 bodov (7+16).

Eliezer Šerbatov počas ročníka vymenil až štyri kluby. Pétroliers du Nord – 5 zápasov (1+4), HK Kurbads jeden zápas (0+0), Arlan Kokshetau žiaden zápas, HC Košice 14 zápasov (4+4).

Pavol Skalický zažil v BK Mladá Boleslav svoju najlepšie sezónu. V ktorej si v 61 zápasoch pripísal 28 bodov (9+19).

Radek Smoleňák sezónu začal v Hradci Králové, odkiaľ si na sedem zápasov odskočil do SC Rapperswil-Jona Lakers, kde zaznamenal dva body (1+1). Vrátil do Hradca, v jeho drese si v zápasoch pripísal 34 bodov (12+22).

Andrej Šťastný podobne ako Pavol Skalický zažil vydarenú sezónu. V drese Banskej Bystrice stihol odohrať 51 zápasov (14+10), s Bystricou získal titul.

Patrik Lamper hral do 18.1.2019 v drese Slovana, kde bol na hosťovaní z Banskej Bystrice, sezónu dohral pod Urpínom, v jej drese získal titul a v 18 zápasoch si pripísal deväť bodov (6+3).

Marek Viedenský mal veľmi smolnú sezónu. Tú začal v Třinci, za ktorý odohral iba štyri zápasy, v ktorých sa bodovo nepresadil. Prišlo zranenie, vedenia Třinca s ním následne ukončilo zmluvu.

Juraj Bezúch odohral v sezóne 2017/2018 v drese Slovana iba dva zápasy, v aktuálnom ročníku pôsobil v Hradci Králové, za ktorý odohral 30 zápasov (3+4). Okrem toho počas sezóny hosťoval v Slávii Praha 3 zápasy  (2+2) a v Dukle Jihlava 17 zápasov (6+4).

Tomáš Černý tiež toho za Slovan veľa neodohral. Nastúpil v 10 zápasoch,  tento rok obliekal dres Vítkovíc 27 zápasov (0+4). Hosťoval vo Vsetíne, za ktorý odohral šesť zápasov a v HC Paruba dvanásť.

Eduard Zankovec a Miloš Říha bieloruský tréner tento ročník netrénoval, český kormidelník prebral po Josefovi Jandačovi český národný tím.

Pridaj komentár