Cesta do play-off v sezóne 2012/2013 (VIDEO)

Belasých čaká vo svojom krátkom pôsobení v Kontinentálnej hokejovej lige druhá účasť vo vyraďovacej časti. Tá prvá sa Slovanu podarila už v jeho prvej sezóne v KHL 2012/2013. Pri pohľade na káder z tejto sezóny je zrejmé, že z aktuálnych hráčov si play-off v KHL po druhýkrát zahrajú títo hráči: Bartovič, Miklík, Sersen, Mihalik, Švarný a Šťastný.

Štart

Pre Slovan, v ich prvej sezóne bolo všetko nové. Dokázal prekvapiť svojich súperov, ktorí ho častokrát podcenili. Jedným z kľúčových krokov Slovana za cestou do play-off by sme mohli nazvať podpis zmluvy s Miroslavom Šatanom, brankárom Jaroslavom Janusom a v neposlednom rade s dvojicou Ľubomír Višňovský a Andrej Sekera. Vďaka výluke v NHL sa v KHL predstavilo viacero super hráčov. Stačí spomenúť mená ako Malkin, Ovečkin, Datsjuk, Gončar či ďalší špičkoví hráči pôsobiaci za veľkou mlákou. Diváci boli svedkami nádherných zápasov. Domáce víťazstvá Slovana nad Petrohradom, Omskom, Levom a Magnitogorskom boli ozdobou.

Slovan – SKA 4:2 (Šatanova lahôdka v závere zápasu stála naozaj za to).

Slovan – Magnitogorsk 4:3 sn (v tomto zápase sa so Slovanom lúčili Andrej a Ľubomír Višňovský, ktorí sa vracali do NHL).

Dôležité momenty

V sezóne sa vyskytlo viacero udalostí, ktoré rozhýbali diskusie. Jednou z nich bol bez pochyby nešetrný zákrok Zdena Cháru na Miroslava Šatana. Ten sa odohral v novembrovom Pražskom zápase, kde belasí dokázali vyhrať 2:1. Napriek výhre si Slovan odniesol krutú daň, prišiel o kapitána Miroslava Šatana, ktorý sa v ďalšej časti sezóny už neobjavil. V 21 zápasoch stihol nazbierať 12 bodov (7+5).

Ďalšou nepochybne zaujímavou témou bola Višňovského vôľa zostať na play-off v Slovane. Nakoľko bol zmluvne viazaný s New York Islanders, ten mu dokonca po skončení výluky zakázal hrať v KHL. Ľubo sa tak vrátil za more. Višňovský si v 32 zápasoch pripísal 16 bodov (6+10), Sekera v 25 dvanásť (3+9). Slovan v januári doplnil káder o obrancu Mojžiša, Svatoša a Mikúša.

Rozlúčka so Sekerom a Višňovským

Posledný krok a samotné play-off

Vytúžený cieľ postúpiť  do play-off sa belasým splnil po výhre 4:3 pp z 13.2 2013 na ľade Spartaka Moskva. V konečnom účtovaní obsadili so ziskom 78 bodov z 52 zápasov šieste miesto. V prvom kole narazili na obhajcu titulu z Dynama Moskva. Po zápasoch 5:1, 3:2pp, 4:2 a 3:2 sa v prvom kole so súťažou rozlúčili. Strojcom úspechu Dynama bol Jakub Petružálek, ktorý v sérii zaznamenal pät gólov.  V prvom a štvrtom stretnutí sa v bránke predstavil Jaroslav Janus, v druhom a treťom Branislav Konrád. V posledných troch zápasoch Slovan bojoval, najmä v tom štvrtom. Po Mihálikovom góle na 2:3 belasí zamkli Moskovčanov, vyrovnať sa im žiľ nepodarilo. Aj keď Slovan nevyhral ani jeden zápas, po poslednom stretnutí diváci belasým vzdali za sezónu hold.

Videa: zdroj youtube.com

Pridaj komentár