Udržať Barkera s Kašparom bude zrejme nemožné, nahradí ich Réway?

Hokejisti Slovana skončili sezónu iba nedávno, no už teraz sa pomaly začínajú pripravovať na novú. Najmä vedenie klubu pracuje aj v tomto období, čo je oproti minulému roku podstatná, no najmä pozitívna zmena. Vlani pracovné nasadenie výrazne brdzdila neistota účasti v KHL, tentokrát je to však úplne inak. Slovan bude hrať KHL aj v ďalších sezónach, čo už niekoľkokrát deklaroval Maroš Kajči. V prvom rade treba potvrdiť záujem klubu o trénera Miloša Říhu. „My sme už komunikovali v priebehu play-off. Miloša chceme na lavičke aj naďalej, zostáva nám doladiť niekoľko detailov, Zmluva by mala byť na dobu dvoch rokov,“ povedal Maroš Krajči pre spravodajskú reláciu RTVS Góly-Body-Sekundy. Ďalšími krokmi manažmentu bude jednanie s hráčmi, ktorým skončila zmluva a tých je veru neúrekom. Platné kontrakty majú iba Miklík, Bartovič, Kundrátek, Luža, Šiška a Sádecký. S ostatnými hráčmi sa treba dohodnúť na nových, no je isté, že mužstvo niektorí opustia. Hlas fanúšikov volá najmä po dohode s kľúčovými hráčmi uplynulej sezóny Barkerom a Kašparom, no tu majú karty v rukách ich agenti. Ako totiž generálny manažér pre RTVS priznal: „Obaja majú ponuky z bohatých ruských klubov a tie sú na oveľa vyššej úrovni ako môžeme mi ponúknuť. A to niekoľkonásobne.“ Je teda pravdepodobné, že obaja klub opustia, aj keď sa im v Bratislave páči. Ponuky finančne silných ruských klubov sa totiž odmietajú naozaj iba veľmi ťažko…

Kaspar2

Ďalšími hráčmi, ktorí si u fanúšikov vydobili úspech a rešpekt sú obaja kanadskí brankári. Slovan mal tento rok v KHL najvyrovnanejšiu dvojicu na tomto poste od vstupu do ligy. Záujem klub má, predĺžiť zmluvy s oboma mužmi v maskách by bolo určite dobrým krokom. Ale… „Či zostanú to v tejto chvíli ťažko povedať. Ale záujem máme,“ povedal Krajči. V tomto rokovaní však budú mať hlavné slovo agenti, najmä ten Brustov podľa našich informácií žiada pre Barryho navýšenie ročného platu. Všetko teda závisí od dohody a dôležité bude aj slovo Miloša Říhu, ktorý si pomer výkon=mzda veľmi rýchlo rozmení na drobné. Myslíme si teda, že s Brustom by bolo dobré sa dohodnúť, no asi nie za každú cenu.

Do útoku treba na novú sezónu pritiahnuť do Bratislavy rozhodne kvalitné ofenzívne esá. Predpoklad odchodu Kašpara sa asi rovná istote, Surový sa s koncom kariéry pohrával už vlani. Avšak vo forme, akú ukázal v play-off, by sme ho radi videli s kapitánskym céčkom opäť. Udržať treba Viedenského, Šťastného a určite aj Skalického s Lušňákom. Záujem pokračovať v drese Slovana prejavili aj Nedorost a obaja Slovinci Jeglič s Tičarom. Kvalitných Slovákov by Slovan musel hľadať v zahraničí a na jedného z nich má zálusk. „Chceli by sme mužstvo oživiť Martinom Réwayom, uvidíme či to vyjde, ale rokujeme,“ priznal Maroš Krajči.

V každom prípade sa vedenie môže venovať svojej práci a posily si bude môcť vytypovávať vopred a nie s prázdnymi rukami. Trhom s hráčmi určite zamávajú aj blížiace sa majstrovstvá sveta, dovtedy by však Slovan mohol niektoré mená potvrdiť. V prvom rade kvôli fanúšikom, ktorí si budú môcť kúpiť permanentku na novú sezónu už o niekoľko týždňov.

Pridaj komentár