Prvé finále pre Duklu Trenčín

Prvý finálový zápas sa odohral na ľade Dukly Trenčín. Podľa očakávania sa stretnutie začalo opatrne. Prvú šancu zápasu musel likvidovať Pavlas, ktorý vyrážačkou zmaril Švecovu šancu. Slovan odpovedal Galisovou príležitosťou. Postupne sa do šance dostal domáci Pataky, na druhej strane ťažil z nepresnej rozohrávky Trenčína Laššo. Ten brankára Hrenáka neprekonal. Belasí v druhej polovici prvej tretiny ustáli prečíslenie dvoch na jedného, ubránil aj presilovku.

V druhej tretine boli aktívnejší domáci Trenčania. Špankovič sa ocitol sám pred Pavlasom, ten svoj tím podržal. Belasí svoju prvú presilovku v stretnutí nevyužili. V polovici zápasu sa úspešne ubránili aj tej domácej, aby krátko po jej skončení pohrozili brejkom dvoch na jedného. Halama nebol v zakončení úspešný. Keď svoje šance nepremenili domáci Tradmana ani hosťujúci Krajč, odchádzali oba celky po 40 minútach do šatní za bezgólového stavu.

Slovan ubránil oslabenie z konca druhej časti. V 45. minúte sa v dobrej šanci ocitol Trenčan Berák. O minútu na to vyšiel belasým brejk, po ktorom poslal svoj tím do vedenia Kundrát. To mohol navýšiť Danišovský ale neuspel. Po Pribulovom faule, za ktorý inkasoval obranca Slovana 5 DKZ sa Slovan dostal do problémov, keď jeho rady oslabil aj Bačík. Holenda z presilovky o dvoch hráčov vyrovnal na 1:1. Hra sa začala kúskovať, žiadny z tímov nechcel spraviť osudnú chybu. Diváci boli svedkom viacerých vzájomných vylúčení. Keď sa zdalo, že zápas skončí po 60 minútach remízou, udreli domáci, keď sa v 59. minúte presadil Novák.

HK Dukla Trenčín – HC Slovan Bratislava 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Góly: 53. Holenda (Švec), 59. Novák (Hrehuš) – 48. Kundrát (Škoda)

Dukla Trenčín: Hrenák – J.Danko, Holenda, Šefčík, D.Trška, Hrehuš, Forgách, Rajnoha – D.Novák, J.Švec, Briestenský – Tužinský, Špankovič, Pataky – Zaremba, Halabrín, Berák – Studenič, Longauer, Trudman – Krasničan

HC Slovan Bratislava: Pavlas – Kuzmín, Bílik, Vidovič, Bačik, Pribula, Trnavský, Fereta, Hedera – Danišovský, Halama, Galis – Šimonič, Laššo, Liška – Krajč, Kundrát, Škoda – Bednarič, Vitek, Kratochvíla

Pridaj komentár