Slovan vyhral v Trenčíne, Pavlas zatiahol roletu

V druhom finálovom zápase išlo Slovanu aj domácemu o veľa. Trenčín si v prípade víťazstva mohol vybojovať prvý finálový mečbal, Slovan výhrou vyrovnať stav série. Úvod stretnutia vyšiel belasým, tých do vedenia poslal Halama, keď využil presilovú hru. Hra sa kúskovala častými vylúčeniami. Obaja brankári boli počas presiloviek pozorní. V 17. minúte mohol vyrovnať Studenič, obranca Slovana mu v poslednej chvíli vložil hokejku do jeho strely.

 V 23. minúte nedokázal Vidovič v presilovke prekonať Hrenáka, ten svoj tím viackrát podržal. V 27. minúte prišlo v presilovke domácich k potyčke, Slovan sa dostal do oslabenia o dvoch hráčov. To ustál, po zbytočných fauloch však ponúkal Trenčínu jednu presilovku za druhou. Pavlas v bráne Slovana privádzal domácich hráčov do zúfalstva. Až v závere druhej tretiny pohrozil Slovan, keď nevyužil prečíslenie Galis.

Slovan sa v 42. minúte dostal do dvojgólového vedenia, keď využil Vidovič presilovú hru. Trenčín postupne otváral hru, čím sa pre Slovan naskytovali šance na protiútoky. Dukla sa snažila o kontaktný gól, v ďalšej presilovke neuspel Holenda. Belasí sa dobre bránili, sami vyrážali do nebezpečných brejkov. V závere zápasu domáci odvolali brankára, hrali šiesti, ale Pavlasa prekonať nedokázali. Naopak, Škoda do prázdnej brány spečatil výhru svojho tímu 3:0. Slovan vyrovnal sériu na 1:1. Tretí a štvrtý zápas je na programe v Bratislave.

HK Dukla Trenčín –  HC Slovan Bratislava 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Góly: 3.Halama (Kuzmín , Danišovský), 42. Vidovič (Bačík), 60. Škoda (Pavlas)

HK Dukla Trenčín: Hrenák – Danko, Holenda, Šefčík, D.Trška, Hrehuš Forgách, Rajnoha – D.Novák, Švec, Briestenský – Studenič, Pataky, Špankovič – Zaremba, Tužinský, Berák – Krasničan, Longauer, Trudman – Halabrín

HC Slovan Bratislava: Pavlas – Kuzmín, Bílik, Vidovič, Bačik, Pribula, Trnavský, Fereta, Hedera – Danišovský, Halama, Galis – Kratochvíla, Laššo, Liška – Krajč, Kundrát, Škoda – Bednarič, Vitek, Šimonič.

 

Foto: starline.sk

Pridaj komentár