Belasých do finále posunul žolík Oršula

MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:0)

Góly: 42. Hlohovský – 54. Oršula

Žlté karty:  Vavro, Paur – Sekulić

MŠK Žilina: Volešák – Paur, Santiago Diaz, Špalek (67. Heskič), Pečovský, Hlohovský, Mazaň, Vavro (79. Michlík), Škvarka (60. Bénes), Králik, Mabouka.

ŠK Slovan: Mucha – Pliatsikas, Saláta, Sekulič, Podaný(83. Simovič) – Scott, de Kamps – Milinkovič (46. Vittek), Crnkič (53. Oršula), Kubík– Zreľák

Rozhodca: Sedlák – Benko, Bobko

Úvod  zápasu veľa futbalovej krásy nepriniesol. Častejšie mali loptu na kopačkách domáci, ktorí zahrávali dva rohové kopy. Pre Slovan však nebezpečenstvom neboli. Slovan hrozil najmä Kubíkom, ktorý vyslal do šance Milinkoviča, ten zakončoval tesne vedľa Volešákovej brány.  V 15. minúte zahrávali belasí priamy kop, Milinkovičovi center z pravej strany nevyšiel podľa predstáv. Hra sa odohrávala prevažne v strede ihriska, diváci boli svedkami viacerých nepresných prihrávok. Žilina ani Slovan si gólovu príležitosť v prvej 30-minútovke nevypracovali.  V 40. minúte nebezpečne strieľal Diaz, aby sa v závere prvého dejstva dobre v šestnástke zorientoval Hlohovský, ktorý prízemnou strelou poslal svoj tím do  polčasového vedenia 1:0.

Do druhého polčasu vstúpil Slovan s Vittekom, ihrisko opustil Milinkovič. V 48. minúte musel Mucha zasahovať po Paurovej šanci. Slovan odpovedal dvomi rohovými kopmi v rade, ale Volešáka neohrozil.  V 53. minúte vyšlo trénerovi Slovana striedanie, keď z hry stiahol Crnkiča a poslal Oršula, ktorého prvý dotyk s loptu znamenal vyrovnávajúci gól. Už o dve minúty mohol v prvej veľkej šanci Žiliny v druhom polčase vrátiť vedenie domácim Paur, ktorý v dobrej šanci nemieril presne. Pätnásť minút pred koncom si vymenil na pravom krídle loptu Oršula s Pliatsikasom, grécky zadák našiel na hranici šestnástky volného Kubíka, ktorého strela iba tesne minula súperovu bránku. Žilina sa snažila strhnúť vedenie na svoju stranu, Slovan umne bránil nepúšťal domácich do streleckých možností. V 86. minúte si Mucha poradili z centrom z ľavej strany. V 89.minúte brankár Slovana včasným vybehnutím zmaril Paurovi možnosť skórovať. Keďže ani záverečný tlak Žiline gól nepriniesol, Slovan po remíze 1:1 postúpil do finále Slovnaft cupu.

Pridaj komentár