Myjava to na Slovan na jeho pôde vie, belasí jej podľahli po štvrtýkrát v rade

ŠK Slovan Bratislava – FC Spartak Myjava 0:1 (0:1)

Góly: 20. Sládek

Žlté karty: 27. Saláta, 90.+ Mucha – 25. Marček, 70. Sládek

Rozhodovali: Chmura – Balko, Chládek.

Divákov: 1215

Slovan: Mucha – Pliatsikas, Saláta (32. Adilehou), Sekulić, Zreľák – Scott (60. Simović), de Kamps – Oršula, Savićević (46. Vittek), Milinković – Priskin.

Spartak: Hruška – Machovec, Ostojić, Banovič, Beňo – Pekár (90.+ Černáček), Kóňa, Marček – Sládek (82. Bílovský), Kolár, Daniel (90.+ Škutka).

Slovan nastúpil s ofenzívne ladenou zostavou, pre zranenie však zostal na tribúne v dobrej forme hrajúci Kubík. V útoku sa od začiatku nepredstavil Vittek, príležitosť dostal Oršula. Prvá zaujímavá situácia prišla v šiestej minúte po štandardnej situácii z rohu šestnástky, Milinkovičov strieľaný center však hostia odvrátili na roh a poradili si aj s následným centrom. Naopak, Myjavčania pohrozili dvoma rohovými kopmi v rade v 19. minúte a po tom druhom sa k odrazenej lopte dostal Sládek a zakončil presne ponad Muchu – 0:1. Brankár Slovana mal plné ruky práce aj o pár minút neskôr po strele Pekára, loptu však na dvakrát skrotil. Ďalšie problémy pre Slovan nastali v 32. minúte, keď sa zranila opora zadných radov Saláta, jeho miesto zaujal Francúz Adilehou a pripísal si tak prvý ligový štart za Slovan. Ani on, ani zvyšní hráči v belasom drese však už do konca polčasu nedokázali na obranu Kopaničiarov nič vymyslieť. Naopak, v závere mohol po ďalšom rohu zvýšiť Spartak svoj náskok, lopta z kopačky Daniela však letela tesne vedľa Muchovej ľavej žrde.

Po zmene strán sa na trávniku ukázal už aj Vittek a ihneď mal gólovú šancu. Výborne si zbehol na kolmú prihrávku, brankár Hruška však včasným vybehnutím zmaril toto nebezpečenstvo. Pár sekúnd na to sa do lopty oprel Milinković, ale jeho pokus skončil iba na brvne brány hostí. Potom sa opäť predviedli hráči v žltých dresoch. Po rohu takmer dostala lopta opäť za Muchov chrbát, chýbali len centimetre a v 66. minúte po chybe Sekulića zlikvidovali gólovú šancu Daniela Simovič v spolupráci s Muchom. S pribudajúcim časom sa na kopačky zverencov trénera Papavasilioua lepila nervozita, navyše narážali na kompaktnú a veľmi dobre fungujúcu obranu Myjavy. Hostia si už túto šancu nenechali vziať a aj po štvrtýkrát v rade dokázali na Pasienkoch zvíťaziť pomerom 1:0… Na Trenčín tak Slovan stráca už deväť bodov.

Pridaj komentár