Víťazný obrat pod Zoborom (FOTO)

Ženské a juniorské futbalové družstvá Slovana Bratislava vycestovali na súboje 14. kola svojich súťaží do Nitry. Obe stretnutia sa hrali na hlavnej ploche tamojšieho päťtisícového štadióna.

V zápase žien ako prvé skórovali domáce hráčky, keď sa v 16. minúte nemýlila Henrieta Poláčiková. Slovanistkám sa však podarilo čoskoro nepriaznivý stav otočiť dvoma gólmi vo veľmi krátkom časovom intervale. V 27. minúte po tom, ako obišla domácu brankárku, poslala loptu do siete Martina Švecová  a v 27. minúte sa presnou strelou presadila Terézia Kovaľová. Druhá menovaná pridala ešte v prvom polčase aj ďalší gól, keď nikým nekrytá skórovala pre ňu netradične hlavou. Pre „Koly“ to bol už piaty gól z piatich jarných súťažných zápasov. Nitriančanky ešte v závere prvého dejstva vážne ohrozili bránu belasých, no situáciu vyriešila dobrým zákrokom brankárka Veronika Matúšková. V druhej 45-minútovke už Slovan stretnutie herne kontroloval a aj keď si vypracoval viacero veľkých šancí, po góle volali najmä dve strely Martiny Švecovej, polčasový výsledok sa už nezmenil. Zaujímavosťou je, že v bráne Nitry odchytala celý duel kmeňová hráčka Slovana Veronika Frantová, ktorá je v Nitre na hosťovaní.

Belasé juniorky bez väčších problémov zvíťazili 4:0, keď sa postupne strelecky presadili Lenka Kopčová, Lucia Čermáková, Katarína Májovská a Victoria Kaláberová. V druhom polčase tréner Slovana Martin Masaryk postupne poslal na ihrisko aj štvoricu hráčok patriacej ešte do kategórie žiačok. Viktória Kratochvílová, Natália Miniariková, Karolína Srnková a Victoria Kaláberová tak zažili premiéru v tíme junioriek a posledná menovaná si ju okrášlila i jedným gólom.

Až šestica hráčok žien – Veronika Matušková, Petra Vojteková, Tereza Kovaľová, Juliana Čahojová, Martina Švecová a Alexandra Tóthová – zamierila priamo z Nitry do Senca na reprezentačný zraz národného tímu do 19 rokov, ktorý má tento týždeň na programe dva prípravné zápasy proti rovesníčkam zo Srbska.

VÝSLEDOK ŽIEN

FC NITRA – ŠK SLOVAN BRATISLAVA 1:3 (1:3)

Góly: 16. Poláčiková – 27. Švecová, 28. a 36. Kovaľová.

Zostava Slovana: Matúšková – Hollá (K), Pribilová (46. Vrabcová), Juríková, Pračková – Lukačiková – Čahojová (85. Rublíková), Kovaľová (59. Starčevič), Tóthová (74. Absolonová), Fatulová (74. Vojkovičová) – Švecová.

VÝSLEDOK JUNIORIEK

FC NITRA – ŠK SLOVAN BRATISLAVA 0:4 (0:3)

Góly: 3. Kopčová, 7. Čermáková, 24. Májovská, 62. Kaláberová.

Zostava Slovana: Rezeková – N. Kovácsová (66. Miniariková), Čermáková, Sandtnerová (51. Kaláberová), D. Gašparovičová (48. Kratochvílová) – Hviščová (46. Ščasnárová), Czvedlerová, Čopíková, Májovská (61. Srnková) – Kopčová, Horvátová (K). 

Martin Masaryk, tréner Slovana: „Nitra je kvalitný súper, ktorý chcel hrať a snažil sa o kombinačný futbal. Som veľmi rád, že taktické pokyny, ktorým sme sa v príprave venovali, sme dokázali na ihrisku aj plniť. V prvom polčase si súper vypracoval tri veľké šance, z ktorých sa mu podarilo raz skórovať. Dvakrát nás podržala brankárka Matúšková, čo boli veľmi dôležité zákroky. Musíme sa vyvarovať zbytočných chýb v obrannej činnosti. V druhom polčase sme už dominovali sme vo všetkých herných činnostiach. Vytvorili sme si množstvo šancí, len škoda že sme zlyhali v koncovke. Som veľmi rád, že v druhom polčase sme dokázali duel kontrolovať a držať loptu na svojich kopačkách! Chcem vyzdvihnúť striedajúce hráčky, ktoré veľmi dobre zapadli do zápasového diania na ihrisku a každé jedno striedanie bolo oživením hry. Pre nás to boli veľmi dôležite tri body.“

Autor článku a foto:  Miroslav Vraník

Fotogaléria:

[Best_Wordpress_Gallery id=“21″ gal_title=“zeny nitra“]

 

 

Pridaj komentár