Slovan po výbornom výkone zdolal Trnavu (VIDEO)

ŠK Slovan Bratislava – FC Spartak Trnava 4:1 (2:0)

Góly: 5.  a 70. Vittek, 23 a 47 . Zreľák – 61. Jež

Žlté karty: Kubík, Pliatsikas – Tóth, Čonka

Červená karta: Tóth po druhej žltej

ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Pliatsikas, Saláta, Sekulić, Podaný – Scott (74. Simović), de Kamps – Crnkić, Zreľák, Kubík – Vittek (74. Oršula, 79. Kele).

FC Spartak Trnava: Jakubech – Horník (56. Kadlec), Tóth, Godál, Čonka – Greššák, Bello (63. Košťál) – Mikovič (C), Jež, Halilovič (56. Schranz) – Depetris.

Rozhodovali: Chmura – Brendza, Hancko

Diváci: 4292

Dlhoočakávané derby medzi Slovanom a Trnavou  prinieslo gól už v piatej minúte. Keď vyrobila obrana Trnavy chybu v rozohrávke, k lopte sa dostal Vittek, ktorý sa nemýlil 1:0. Trnava mohla vyrovnať, Jež v slubnej šanci minul Muchovu bránku. O pár minút zlyhal Depetris. Slovan odpovedal Kubíkovým centrom, a Crnkičovým zakončením. Po ňom obranca súpera zahral v pokutovom území rukou. Jedenástku hlavný rozhodca Chmura neodpískal. K druhému gólu bol blízko aktívny Crnkič, ktorému šancu Jakubech zmaril. Vzápätí sa pokúsil Kubík prekvapiť Jakubecha priamo z rohu, jeho lopta iba tesne minula bránu. Slovan zahrával viacero rohových kopov v rade, ale druhý gól nezazanmenal. Nepridal ho ani Crnkič, ktorý pekne vystrelil,  Jakubech jeho strelu vyrazil. Na pohotové Zreľákovo  zakončenie však nestačil 2:0. Po polhodine hry sa zaskvel Mucha, ktorý zabránil Ježovi k zníženiu. Diváci sledovali dobrý prvý polčas, v ktorom si oba celky vytvorili  viaceré sľubné gólové príležitosti.

Druhý polčas začal Slvoan aktivitou, keď  Pliatsikas našiel Crnkiča, tomu strelu zablkoval Godál, aby po následne Pliatsiksovom centri hlavou Zreľák zvýšil na 3:0.  Belasí boli pri chuti, Crnkičovi v poslednej chvíli zabránil k štvrtému gólu Tóth. V 56. minúte musel na pozore Mucha, ktorý si poradil so strelou striedajúceho Schranza, neuspel ani Depetris. Vzápäti sa do protiútoku dostala trojica Vittek, Kubík, Crnkič. Kubík ideálne posunul Bosniakovi v drese Slovana. Jeho strelu Jakubech vyrazil. V 61. minúte s loptou neváhal Jež, ktorý znížil na 3:1. Trnavský Schranz ohrozil Muchu, ten bol pozorný. V 70. minúte z ľavej strany centroval Kubík, v šestnástke našiel  Vitteka, ktorý zvýšil na 4:1. V 79. minúte sa na ihrisko dostal iba 17-ročný odchovanec belasých Kele, ktorý nahradil Oršulu. Blízko k hetriku bol Zreľák, ktorého zakončenie z priameho kopu letel nad súperovu bránu. Neuspel ani po svojej strele, ktorú zastavilo brvno.

video, zdroj: huste.tv

Pridaj komentár