Prvou posilou Holanďan de Sa

Prvá posila pre novú sezónu 2016/17 oživí ofenzívne rady nášho mužstva. 23-ročný Holanďan Lesly de Sa je rýchlonohý typ krídelníka, ktorý môže nastupovať na pravej i ľavej strane. Odchovanec Ajaxu Amsterdam a bývalý holandský mládežnícky reprezentant podpísal s belasými štvorročný kontrakt.

Lesly de Sa je odchovancom Ajaxu Amsterdam, kde prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami a pripísal si aj štarty v A-mužstve. Posledné dve sezóny strávil na hosťovaniach v holandských kluboch Go Ahead Eagles a Willem II Tilburg. V aktuálnom ročníku najvyššej holandskej súťaže nastúpil za Tilburg v osemnástich zápasoch. Do Slovana prichádza po uplynutí zmluvy v Ajaxe ako voľný hráč.

Ide o rýchlonohého hráča, ktorý je silný na lopte a môže nastupovať na pravom i ľavom krídle. Jeho prednosťou sú nebezpečné centre z kraja, ktorými zásobuje spoluhráčov v priestoroch pred bránou.

18928

Nová posila belasých má bohaté skúsenosti z holandských mládežníckych reprezentácií. De Sa postupne reprezentoval vo výberoch do 15 až 21 rokov a za Holandsko odohral celkom dvadsaťdeväť stretnutí.

„Sme radi, že Lesly prichádza do Slovana. Očakávame od neho skvalitnenie ofenzívnej fázy a rýchlosť v krídelných priestoroch, čo by malo mať pozitívny vplyv na herný prejav mužstva. Ako sme už avizovali, káder Slovana bude značne obmenený. Môžem prezradiť, že v letnom prestupovom období budeme veľmi aktívni. Chápem prvotné reakcie fanúšikov na odchody hráčov, ale odchádzajúcich hráčov nahradíme ešte väčšou kvalitou, hráčmi hladných po úspechu, ktorý v Slovane všetci očakávame. Naše ciele sú vždy iba tie najvyššie.“ povedal  pre klubový web viceprezident Slovana Ivan Kmotrík ml.

Pridaj komentár