HC Slovan pred sezónou 2017/2018

V pondelok 21.8. Kontinentálna hokejová liga otvorí brány svojho desiateho pokračovania. Na úvod si to rozdá SKA Petrohrad s CSKA Moskva. Bratislavský Slovan vstupuje do svojej šiestej sezóny s obmeneným kádrom. Tak ako v minulosti, aj tentokrát bude účinkovať v Bobrovovej divízii, v ktorej mu budú konkurovať Dinamo Minsk, Dinamo Riga, Jokerit Helsinki, SKA Petrohrad a Spartak Moskva. Po odstúpení z KHL z nej vypadol chorvátsky Medveščak Záhreb. Okrem Záhrebu v KHL už nebude pokračovať Metallurg Novokuzneck. Svoj prvý zápas Slovan odohrá v stredu na ľade SKA Petrohrad, na domácom ľade sa predstaví 30.8. proti Dinamu Minsk. Slovanistov čaká dokopy deväť tripov, pričom dva budú mať až päť stretnutí za sebou. Najskôr na začiatku decembra a tiež v januári pred olympijskou prestávkou. Naopak, šesťzápasová domáca séria čaká zverencov Miloša Říhu na prelome septembra a októbra. Slovan odohrá posledný zápas základnej časti doma 1.3, s Dinamom Minsk.

Počas prípravy belasí odohrali 10 zápasov. Úspešní boli dvakrát. Najviac sa bodovo darilo Tommimu Taimimu, ktorý nazbieral štyti body (1+3).

17.08.
Ban. Bystrica (Svk) HC Slovan Bratislava (Svk)  5 : 2  
15.08. HC Slovan Bratislava (Svk) Kometa Brno (Cze) 3 : 2 sn  
10.08. Podolsk (Rus) HC Slovan Bratislava (Svk) 4 : 2  
09.08. Kassel (Ger) HC Slovan Bratislava (Svk) 3 : 2  
08.08. HC Slovan Bratislava (Svk) Dinamo Riga (Lat) 2 : 3  
03.08. Kometa Brno (Cze) HC Slovan Bratislava (Svk) 3 : 0  
02.08. HC Slovan Bratislava (Svk) Zlin (Cze) 4 : 6  
25.07. HC Slovan Bratislava (Svk) Sp. Moscow (Rus) 3 : 2 sn  
20.07. Pardubice (Cze) HC Slovan Bratislava (Svk) 5 : 2  
19.07. Pardubice (Cze) HC Slovan Bratislava (Svk) 2 : 1 sn

Slovan sa premiérovo predstavil na Wingas cupe, ktorého dejiskom bol nemecký Kassel. Aj napriek tomu, že mužstvo na turnaji nevyhralo ani jeden zápas, Miloš Říha skonštatoval:“Na turnaji v Nemecku sme hrali s obrovským nasadením a disciplínou. Síce sme zápasy prehrali, ale to pramenilo z toho, že sme dostali lacné góly a sami sme nepremenili šance.“ Na jeho slová nadviazal Marek Viedenský slovami:““Bol to náročný turnaj, odohrali sme tri zápasy za tri dni. Navyše boli na turnaji zvláštne pravidlá, s čím sme nepočítali. Napriek tomu sme sa snažili hrať čo najlepšie ako vieme a dobre sa pripraviť na novú sezónu. Samozrejme prehrať o gól vždy mrzí.”

Slovan svoj káder postupne dopĺňal, niektorí hráči pribudli až v auguste. Brankár Marek Mazanec, útočník Colby Genoway a najnovšie aj obranca Cam Barker sa so Slovanom dohodli iba v posledných dňoch, krátko pred začiatkom súťaže. Mazancovým príchodom má Slovan trojicu brankárov.„Janus aj Štěpánek zachytali dobre, ale na našu bránku ide veľa striel. Troch gólmanov mať určite nemôžeme, to by bol obrovský luxus. Bude ťažké sa rozhodovať, ale dohodneme sa s vedením a trénermi ku prospechu všetkých. Očakávam, že túto otázku vyriešime v priebehu mesiaca“, prezradil lodivod belasých.

Z klubu odišlo 10 hráčov, prišlo 16.

Odchody: Žiga Jeglič (útočník, Novgorod), Tomáš Zigo (útočník, Mountfield HK), Václav Nedorost (útočník, Motor ČB), Tomáš Kundrátek (obranca, Novgorod), Kyle Chipchura (útočník, Kunlun), Nick Plastino (obranca, Ambri-Piotta), Marek Ďaloga (obranca, Kunlun), Tomáš Starosta (obranca, Dukla Trenčín), Barry Brust (brankár, Fribourg), Jeff Taffe (útočník, Ambri-Piotta).

Príchody: Jan Buchtele (útočník, Sparta), Jaroslav Janus (brankár, Litvínov), Juraj Mikúš (útočník, Olomouc), Tomáš Hrnka (útočník, Plzeň), Tommi Taimi (obranca, Kunlun), Jakub Štěpánek (brankár, Lukko Rauma), Lukáš Kašpar (útočník, Dynamo Moskva), Michal Řepík (útočník, Fribourg), Tomáš Voráček (obranca, Mladá Boleslav), Lukáš Kozák (obranca, Medveščak Záhrb), Teemu Ramstedt (útočník, Chabarovsk), Nick Ebert (obranca, Texas Stars/AHL), Tomáš Černý (obranca, Opava), Marek Mazanec (brankár, Nashville), Colby Genoway (útočník, Kloten), Cam Barker (obranca, Barys Astana).

Pridaj komentár