Metallurg Magnitogorsk vs. HC Slovan Bratislava 2:3 (1:2,1:0,0:1)

Góly a asistencie: 4. Kovář (Moziakin, Lee), 29. Grigorenko (Kosov) – 9. Nedorost (Nagy), 17. Bartovič (Murley, Tičar), 50. Nagy (Baranka, Jeglič)

Zostavy :

Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Biriukov (A), Antipin, Chabarov, Lee, Ibragimov, Bereglazov, E. Grigorenko, S. Tereščenko – Moziakin (C), Kovář, Zaripov (A) – Platonov, Brent, Osala – Kosov, Kamenev, Jakucenia – Pare, Junkov, Timkin

HC Slovan Bratislava: Backlund (Janus) – Baranka, Sersen (A), Sigalet, Starosta, Mihalik, Brejčák, Luža – Vondrka, Nedorost, Nagy (A) – Hudáček, Surový, Netík – Bartovič (C), Tičar, Murley – Ölvecký, White, Jeglič

Rozhodovali: Kadyrov, Safjuľov – Gordenko, Tomilov, vylúčení: 8:10 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0.

Zápas začal náporom Magnitogorsku, ktorý vyústil faulom Brejčáka, ten hneď v úvode oslabil Slovan. O minútu putoval na trestnú lavicu aj Sersen, čím dal domácim možnosť hrať krátku presilovku o dvoch hráčov. Backlund odolával strelám Mozjakina i Leeho, ale na presnú Kovářovu strelu nestačil 1:0. Slovan prvý krát ohrozil Košečkina Hudáčkovou strelou v 6 minúte. O pár minút fauloval Osala, Slovan dostal možnosť hrať svoju prvú presilovku v stretnutí. Keď útočník Kosov dostal dve minúty za podrazenie Slovanu sa naskytla možnosť hrať presilovku o dvoch hráčov. Tú belasí využili expresne rýchlo, Nagyovu strelu od modrej čiary dorazil Nedorost 1:1. Slovan ožil, vypracoval si ďalšie šance, ale skóre sa nemenilo. Prísni rozhodcovia aj v tomto zápase pískali takmer každý kontakt. V 16. minúte sa dostal Slovan do vedenie Bartovičom, ktorý zužitkoval presnú Murleyho prihrávku 1:2! Tento gól schladil domácich, ktorí prehrali prvú tretinu.

Domáci vstúpili do druhej tretiny v odhodlaní vyrovnať stav zápasu. Prvú šancu mal Slovan, ale Netíkovi strelu Košečkin vyrazil. Nasledovala presilovka Slovana, v ktorej mali belasí možnosť zvýšiť na 3:1, ale nepodarilo sa im ohroziť domácu bránu. Tí zatlačili, prvá formácia uzamkla Slovan do svojej tretiny, gól visel na vlásku. V 28.minúte sa domácim podarilo vyrovnať Grigorenkom na 2:2. Navyše  hneď v zápätí dostal za držanie dve minúty Sersen. Túto presilovku Slovan ubránil, navyše sa mu podarilo v oslabení ohroziť Košečkina. Backlund v druhej časti držal Slovan nad vodou, keď predviedol viacero spoľahlivých zákrokov. V závere tretiny nebezpečne vystrelil Bartovič, ktorý preveril pozornosť Košečkina. Následne sa rútil do šance Netík, ktorý využil zlé striedanie Magnitogorsku, ale domáci brankár bol na svojom mieste.

Poslednú tretinu otvorili belasí pološancou Laca Nagya, prišiel Sigaletov faul, ktorý ustáli bez ujmy, držali naďalej sľubný výsledok. Slovan sa osmelil, Jeglič dobre unikol po pravom krídle, Olvecký jeho presnú prihrávku neusmernil medzi tri žrde. Belasí v poslednej tretine nepustili Magnetku do tlaku, hrali s domácimi vyrovnanú partiu. Na konci ôsmej minúty hral Slovan presilovku, v ktorej si vytvoril tlak, Sersenova strela však v bránke neskončila. Žiaľ presilovku nehral Slovan dlho, za hákovanie odišiel na lavicu hanby Sersen. Domáci sa však dopustili ďalšieho faulu, čím Slovan dostal možnosť hrať výhodnú presilovku 4 na 3. Hosťom sa podarilo využiť túto šancu, svojim štvrtým gólom sezóny dostal do vedenia belasých Laco Nagy 2:3! V 52. minúte dostal Nedorost trest 2+2, spolu s nim bol vylúčený aj Zaripov, čím sa Slovan dostal do oslabenia. Oslabenie  Slovan prežil bez ujmy a udržal si svoje vedenie v zápase. O pár minút sa pokúšal o prienik Mozjakin, ktorého zastavila obrana belasých faulom. Presilovku domáci nehrali dlho, útočným faulom vyrovnal sily na ľade Antipin. Posledné dve minúty vsadili Magnitky hru na vabank. Brankár Košečkin opustil bránu, ktorú Hudáček netrafil. Slovan sa ubránil a možno nečakane si vezie z Magnitogorksu tri body!

 

zdroj na ohlasy po zápase :  hcslovan.sk

Prinášame Vám prvé dojmy našich hráčov z kabíny bezprostredne po víťaznom zápase na ľade silného Magnitogorsku.
Milan Bartovič: „Vedeli sme, že Magnitka má mimoriadne silné mužstvo. V našej tretine sme prežili pár uragánov, ale to tu zrejme zažije každé mužstvo, ktoré sem príde. Ubránili sme to a z rýchleho protiútoku sme dali druhý gól, navyše sme dnes výborne zahrali dve presilovky 5:3 a 4:3. Myslím, že sme tu podali veľmi dobrý výkon. Pochváliť treba rozhodne „Backyho“ -gólmana Backlunda – ktorý pochytal niekoľko vyložených šancí.
Michal Sersen: „Dnes dobrý výkon, súper bol naozaj kvalitný, ale zvládli sme to, dokázali sme dať o jeden gól viac. Tieto tri body nás veľmi tešia a určite nás nakopnú do zvyšných dvoch náročných zápasov na tripe. Na ten ich prvý útok treba hrať predsa len trošku inak, vedia si puk podržať, ak človek na nich vyskočí, vedia to využiť, urobiť kľučku a potom z toho môže byť faul alebo sa dokážu presadiť.
Johann Backlund: „Začiatok bol veľmi ťažký, hneď v úvode sme mali skoro v rovnakom čase dvoch výlučených a v samom závere dvojnásobnej oslabovky sme inkasovali. Novú energiu nám dodal vyrovnávajúci gól a keď sme sa dostali do vedenia, začali sme tušiť, že by sme odtiaľto mohli uchmatnúť nejaký ten bodík. Druhú tretinu sme však zahrali horšie ako tú prvú. Striedačku sme v nej mali na vzdialenejšej strane, bolo tam niekoľko dlhších striedaní, ktoré nás dosť unavili. Mne osobne sa z našej strany najviac páčila posledná tretina. Aj keď mali niekoľko výborných šancí, bolo to zväčša v presilovkách, a nám sa darilo celkom dobre kontrolovať hru. Ak mám byť úprimný, brali by sme aj jeden bod, ale keď sa nám podarilo skórovať na 3:2, bol som veľmi šťastný a je skvelé odvážať si všetky tri.
Ladislav Nagy: „Celé mužstvo dnes hralo veľmi bojovne a obetavo. Naďalej platí, že sa musíme ešte viac vyvarovať vylúčení, máme ich stále dosť. Aj dnes mal súper veľmi veľa presiloviek, v ktorých mal dostatok šancí. Našťastie ich však nepremenil. Toto rozhodne musíme ešte zlepšiť. Naopak, v našich presilovkách sa zdokonaľujeme. Pri tom mojom góle mi to „Baran“ (pozn. red.: Baranka) pekne prihral a ja som strieľal z prvej na bránu. Prešlo to a som veľmi rád za tri body. Teraz musíme zabojovať v ďalších dvoch zápasoch.“

 

 

2 thoughts on “Metallurg Magnitogorsk vs. HC Slovan Bratislava 2:3 (1:2,1:0,0:1)

  • 7. septembra 2014 at 18:00
    Permalink

    Odporucal by som Slovan, bez ohladu na to, ci hra doma, alebo vonku, oznacovat v reportoch stale len ako Slovan/belasi a pod. bez toho, aby sa oznacovali ako domaci/hostia (kedze sme na stranke Slovan Positive, netreba sa bat, ze bude pouzitych malo synonym a bude sa opakovat casto Slovan). Supera oznacovat vzdy ako kombinaciu domaci/hostia/nazov supera/prezyvka supera a pod.

Pridaj komentár