Päť postrehov zo zápasu s CSKA Moskva (tretí zápas v sérii)

HC Slovan má za sebou tretí zápas vo štvrťfinálovej sérii s CSKA Moskva. Podobne ako predošlé dva, ani teraz nedokázal svojho súpera zdolať, čím by znížil stav na 1:2. CSKA Moskva po štvrtku vyhráva už 3:0 na zápasy, od postupu do semifinále ju delí jediný duel. Jediným úspešným strelcom belasých bol Marek Viedenský, ktorý na gól potreboval iba jednu strelu v zápase.

Strely po ľade

Slovan sa od úvodu stretnutia prezentoval sympatickým výkonom. Či to bola náhoda, alebo dohoda a pokyny od trénera, ale prvých šesť striel na Sorokina smerovalo na jeho betóny. Ruský mladík bol pozorný, puky nevyrážal pred seba, ale do rohov, odkiaľ mu nebezpečenstvo dorážky nehrozilo. V 12. minúte predviedla dvojica Kašpar Nedorost ukážkovú akciu. Na modrej čiare si Kašpar počkal, kým sa jeho spoluhráč z útoku presunie pred bránkovisko, po zemi hodil puk smer brána. Tam už stál pripravený Nedorost, ktorý jeho strelu jemne tečoval, Sorokina neprekonal. Diváci ocenili ich akciu zborovým potleskom. Podobne si ruský brankár počínal aj pri pohotovej strele na jeho betón od Andreja Šťastného.

Rovnakí strelci CSKA

Už sme to spomínali v preview pred tretím zápasom. Žolíkom CSKA je Kirill Petrov. Hráč, ktorý skóroval vo všetkých troch doterajších zápasoch. Podobne, ale ako v druhom zápase, dôležité slovo mal i Francúz Da Costa, ktorý sa postaral o vedúci a súčasne víťazný gól svojho mužstva. Ak by sme sa na tieto góly pozreli bližšie, dochádzame k záveru, že oba mali podobný rukopis. Padli z tesnej blízkosti pred bránkou. Okrem toho, v týchto prípadoch pochybili brániaci hráči Slovana, ktorí nedokázali odpáliť puk z tretiny, hoci aj za cenu zakázaného uvoľnenia. CSKA je silná pred bránou, ich hra nie je veľmi založená na kombinácii, ale na dorážaní pukov, po nahradzovaní čierneho čuda do pred bránkového priestoru.

Zvláštne presilovky CSKA

Je to až miestami komické, akým spôsobom hrajú svoje presilové hry háči CSKA. V troch vzájomných play-off zápasoch so Slovanom hrali už  16 presiloviek. Dokázali v nich dať iba dva góly, preto majú žalostnú 12.5 % úspešnosť vo využívaní početných výhod. To, že súpera zatlačia je v poriadku, ale počas tlaku si zväčša posúvajú puk z hokejky na hokejku, slovo streľba je pre nich takmer cudzí pojem. V 6. minúte dokázali Brusta ohroziť iba raz, ten efektným semaforom puk do siete nepustil. Podobne tomu bolo aj v presilovke zo šestnástej minúty. V dlhej početnej výhode o dvoch hráčov trafili priestor brány iba trikrát!! To, že povozili belasých na povestnom kolotoči im úvodný gól v zápase neprinieslo. Takto by sme mohli pokračovať ďalej, až by sme prišli do 60.minúty, kedy sa po jedinej strele počas dvoch minút presadil Da Costa. CSKA bola nebezpečnejšia a lepšia v hre piatich proti piatim, ako v nerozvnovážnom stave. Na druhej strane, Slovan dobre v oslabení korčuľoval, znemožňoval hosťom vytvárať si čisté strelecké pozície, či už v prvých dvoch zápasoch z Moskvy alebo v tom treťom z bratislavského ľadu.

Nepriehľadnutelný Radulov

Radulov je hráč, ktorého je vždy plný ľad. Odstaviť ho od puku je takmer nemožné, vedeli by o tom rozprávať viacerí brániaci hráči, nielen Slovanisti. Zápasy prežíva priam emotívnym spôsobom. Radulov má v lige istú nálepku, jeho časté fauly, či už na brankára alebo hráčov sú veľakrát prehliadnuté. Pravidlá v jeho prípade neplatia rovnako ako pri ostatných. Je to samozrejme výsmech celej ligy, s fair play to nemá nič spoločné. Prichádzame k dôvodu, prečo ruský útočník nehrá v NHL…Pri druhom góle hostí prišiel Radulovov zákrok na Sersena. Jeho faul lakťom ostal neodpískaný, aby DaCosta pokračoval v akcii a zaznamenal víťazný gól. Neférových zákrokov zo strany tohto Rusa sme narátali viac. V zápase však za svoj jeden z prehreškov vylúčený bol, ten nemohli neodpískať ani známi ruskí arbitri, ktorí nevedno prečo, ale majú potrebu gigantovi z CSKA pomáhať…Aj v treťom zápase vytiahli zo svojho repertoáru zázračné verdikty.

Tretie tretiny

Diváci sa mali počas zápasu na čo pozerať. Hral sa vynikajúci hokej, v plnom nasadení. CSKA Moskva hral z nášho pohľadu svoj najlepší štvrťfinálový zápas. Od prvej minúty jazdili po ľade ako motorové myši, až sme mali obavu, či toto tempo Slovanisti vydržia. Keď Slovan v tretej časti po krásnej akcii v podaní Kašpara s Kundrátkom nevyužili presilovku, prišiel trest. Hostia vyrovnali, keď sa zdalo, že zápas pôjde do predĺženia, zmrazil belasých Da Costa. Hoci Miloš Říha počas tretej tretiny odstavil z hry Surového formáciu s Bartovičom a Miklíkom, obraz hry sa zo strany Slovana nezmenil. Práve naopak, ako keby mu v závere zápasu ubúdali sily, hostia boli pri puku vždy skorej. Podobne ako v druhom zápase, ani v tomto treťom, si  Slovan nedokázal ustrážiť svoj náskok, hoci v ostatnom zápase iba jednogólový.

Pridaj komentár