Pohár nám ušiel, titul je na dosah!

Ženský futbalový tím Slovana Bratislava má za sebou nesmierne náročné dni.

Belasé futbalistky sa v piatok vo finále Slovenského pohára v Jaslovských Bohuniciach postavili proti Partizánu Bardejov. Išlo o súpera, proti ktorému sa našim ženám nedarí, veď v predchádzajúcich troch zápasoch mu nedokázali streliť ani gól. Čaro bardejovskej defenzívy tentokrát odkliali v 28. minúte, keď brankárku Patríciu Chládekovú prekonala prízemnou strelou k žrdi Simona Fatulová. Tesne pred koncom prvého polčasu však priamy kop z veľmi dobrej pozície výborným spôsobom zužitkovala na vyrovnanie Martina Šurnovská a družstvá odchádzali do šatní za stavu 1:1. Pár minút po začiatku druhého dejstva skončila lopta z kopačky slovanistky Martiny Švecovej iba na žŕdke, čo následne mohlo belasé poriadne mrzieť. Len o pár okamihov neskôr totiž v našom pokutovom území trafila lopta do ruky stopérku Barbaru Juríkovú a nariadený pokutový kop nemilosrdne premenila Mária Mikolajová. Belasé sa museli viac hrnúť dopredu, z čoho Bardejovčanky vyťažili sľubný protiútok, po ktorom strela Márie Mikolajovej opečiatkovala brvno. Asi desať minút pred koncom zápasu mohla z obrovskej príležitosti vyrovnať Linda Lackov, no svoj nájazd na brankárku vyriešila veľmi zle. Stav 1:2 v náš neprospech sa už nezmenil a zo svojho premiérového zisku pohárovej trofeje sa radovali Bardejovčanky. Slovanistky tak vo finále neuspeli už tretíkrát v rade. Partizánkam tento zápas vyšiel, keď im opäť pomohli vynikajúce individuálne schopnosti Mikolajovej so Šurnovskou a zároveň dokázali dobre eliminovať hráčky Slovana. Naopak viacerým Bratislavčankám sa vôbec nedarilo a zaostali za očakávaniami.

Martin Masaryk, tréner Slovana: V prvom rade chcem zagratulovať súperovi. Myslím si, že vo finále sa stretli dve najlepšie a najkvalitnejšie družstvá, ktoré ženská futbalová scéna na Slovensku momentálne ponúka. Bohužiaľ posledný krok sme nezvládli hlavne po hernej stránke. Nehrali sme dobre a kvalita súpera sa ukázala v plnej sile. Nasadenie a bojovnosť mojím dievčatám nemôžem uprieť. Musíme dobre a hlavne rýchlo zregenerovať, lebo už o dva dni nás čaká najdôležitejší zápas jarnej časti ligovej sezóny.

FINÁLE SLOVENSKÉHO POHÁRA

PARTIZÁN BARDEJOV – ŠK SLOVAN BRATISLAVA      2:1 (1:1)

Góly: 45. Šurnovská, 56. Mikolajová (11 m) – 28. Fatulová.

Zostava Slovana: Matúšková – Hollá (K), Juríková, Vrabcová, Pračková (59. Jančová) – Čahojová, Kovaľová, Lukačiková, Fatulová – Tóthová (82. Čopíková), Švecová (73. Lacková).

Ženy Slovana však museli na pohárovú prehru veľmi rýchlo zabudnúť, veď len dva dni po nej hrali v Nových Zámkoch extrémne náročný a dôležitý zápas o titul. Belasé ho zvládli na jednotku a najlepším možným spôsobom napravili predchádzajúci nezdar. Na pôde ešte stále úradujúceho majstra totiž podali výborný výkon a po góloch Martiny Švecovej a Veroniky Jančovej triumfovali 2:0. Tréner belasých Martin Masaryk využil široký káder, keď po prvom polčase prestriedal trojicu hráčok. Pohárový neúspech je tak razom zabudnutý. Slovanistkám zostávajú odohrať v sezóne už len dva zápasy a pred v tabuľke druhým Bardejovom, ktorý má na konte o jeden duel menej, disponujú sedembodovým náskokom. Od prvého majstrovského titulu od roku 2012 ich tak delí len krôčik. Ten môžu urobiť už v najbližšom stretnutí, ak 14. mája doma zdolajú posledný celok tabuľky FC Baník Horná Nitra Prievidza & Handlová. V záverečnom kole, v ktorom na svojom trávniku privítajú práve svojho prenasledovateľa Bardejov, by tak našim už o nič nešlo.

Martin Masaryk, tréner Slovana: Po prehratom finále Slovenského sme mali necelých 42 hodín na regeneráciu a prípravu hráčok na veľmi dôležite stretnutie. Veľkú zásluhu na tom má celý realizačný tím a hlavne pán masér Rudolf Lehuta . Vedeli sme, že v Nových Zámkoch nás bude čakať fyzicky náročný súper, ktorý ma veľkú silu hlavne v štandardných situáciách. V prvom polčase pri nás stálo aj šťastie a tlaku súpera sme dokázali odolať. Do druhého polčasu sme urobili tri zmeny v zostave, ktoré do našej hry doniesli nový impulz a energiu. Dievčatá sú unavené ale šťastné. Podarilo sa nám o ďalší krôčik priblížiť k nášmu cieľu. Musíme byť silní a pripraviť sa na posledný krok, ktorý býva najťažší.

1. LIGA ŽIEN

FC UNION NOVÉ ZÁMKY – ŠK SLOVAN BRATISLAVA 0:2 (0:0)

Góly: 60. Švecová, 74. Jančová.

Zostava Slovana: Matúšková – Hollá (K), Juríková, Vrabcová (46. Tóthová), Pračková – Lacková (46. Pribilová), Čahojová, Vojteková, Fatulová (46. Kovaľová) – Švecová, Jančová (80. Rublíková).

Osud to zariadil tak, že v rovnaký deň ako ženy, môžu už svoj tretí titul v rade vybojovať aj belasé juniorky. Tie sú totiž vďaka domácemu zaváhaniu Bardejova, ktorý v uplynulom kole doma podľahol Trenčianskym Tepliciam prekvapujúco jednoznačným výsledkom 1:5, v úplne rovnakej situácii ako ich staršie spoluhráčky. V prípade domáceho víťazstva nad Hornou Nitrou si zabezpečia definitívu celkového prvenstva.

1.LIGA JUNIORIEK

FC UNION NOVÉ ZÁMKY – ŠK SLOVAN BRATISLAVA 0:5 (0:2)

Góly: 1. Czvedlerová, 17. a 75. Čopíková, 47. Kopčová, 78. Májovská.

Zostava Slovana: Rezeková – N. Kovácsová, Sandtnerová, Čermáková (60. D. Gašparovičová), Májovská – Czvedlerová, Čopíková, Kopčová (55. Lukačiková) – Adamecká (50. Hviščová), L. Kovácsová, Horvátová (K).

Autor článku: Miroslav Vraník

Pridaj komentár