Sobota patrila na Kuchajde belasým, farebne sa zladilo aj nebo (FOTO)

Druhý ročník akcie Deň Slovana sa vydaril na jednotku. Na Kuchajdu prišlo v sobotu počas celého dňa množstvo fanúšikov s belasým srdcom a každý si prišiel na svoje. Od tých malých, až po tých najstarších. „Ja by som sa chcel v prvom rade poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí si našli cestu na Kuchajdu, rovnako aj hráčom Slovan Cupu, ktorí odohrali veľmi kvalitné zápasy. Výborne nám vyšlo počasie, vďaka partnerom sme mohli zabezpečiť všetky plánované aktivity pre deti i dospelých,“ zhodnotil akciu PR riaditeľ klubu Tomáš Straka a dodal: „Návšteva bola vyššia, ako minulý rok a ja som presvedčený, že keď takto budeme pokračovať, tak o päť či šesť rokov tu budú tisícky fanúšikov.“ 

Tak ako vlani, podujatie malo na programe futbalový turnaj fanúšikov. Osem tímov pod názvami a v dresoch, ktoré písali históriu klubu, bojovalo o prvenstvo. Každé mužstvo malo jednu výraznú posilu v podobe hráča A-tímu, obdivovať sme mohli umenie hráčov ako Kevin Kele, Adam Laczkó, Dominik Greif, Juraj Kotula, Adrián Kopičár, či Samuel Šefčík, ktorý v piatok strelil svoj prvý ligový gól Podbrezovej. Pozrieť sa pršli aj srbskí legionári Slobodan Simovič s Borisom Sekuličom. „Futbalový turnaj by sme chceli do budúcna obohatiť, pretože záujem oň niekoľkonásobne prekračuje kapacitu, ktorú máme k dispozícii. Takže už teraz premýšľame, ako vytvoriť podmienky k tomu, aby mohlo hrať šestnásť tímov namiesto doterajších osem. Mohli by sme tu mať aj viac aktivít, ale to samozrejme všetko závisí od rozpočtu a financií,“ doložil Tomáš Straka. My Vám k turnaju prinesieme v najbližšom čase špeciálnu fotogalériu.

????????????????????????????????????

Nielen on, ale aj projektový manažér klubu Stanislav Kramarič chodili medzi fanúšikov a diskutovali spolu o viacerých témach. „Samozrejme záleží aj od nich, aby nám pomohli spropagovať túto akciu, aby sem aj oni dotiahli svojich blízkych a kamarátov. Aby sa slovanistická komunita rozrastala nielen na zápasoch, ale aj počas takýchto akcií,“ hovorí ďalej vedúci oddelenia PR. Už dnes je jasné, že sa pripravia aj ďalšie ročníky, pretože táto akcia mala úspech, našla si svojich ľudí a nielen my veríme, že ich o rok opäť o nejaké stovky pribudne. „Toto sú aktivity, ktoré chceme a musíme robiť. Určite pripravíme aj tretí, štvrtý a piaty ročník a aj ďalšie. Verím, že príchodom lepších časov, mám samozrejme na mysli výstavbu nového štadióna, budeme robiť ďalšie akcie, na ktorých sa uvidíme a počujeme oveľa častejšie. Komunikácia s fanúšikmi je pre nás dôležitá,“ dodáva na záver Tomáš Straka.   

Súčasťou sobotňajšieho programu bol aj krst v poradí už tretej publikácie Belasé Legendy venovanej Kolomanovi Göghovi, k tejto téme sa vrátime osobitne.

[Best_Wordpress_Gallery id=“27″ gal_title=“Den_Slovana16″]

Pridaj komentár