Crnkič si otvoril účet, Vitteka teší obrat proti ťažkému súperovi

Slovan v poslednom domácom zápase privítal Ružomberok, čo nebol vôbec jednoduchý súper. Hostia to dokázali najmä v prvom polčase, kedy sa dokonca dostali do vedenia. „Začiatok bol veľmi dobrý z našej strany. Škoda, že nevyužili šance v úvode, naopak, hostia nám z tej prvej strelili gól. To nás položilo, prestali sme hrať,“ zhodnotil prvú prvú fázu zápasu Róbert Vittek, ktorý nastúpil až do jeho druhej časti. Práve v nej napokon belasí rozhodlio osude celého zápasu. „V druhom polčase sme hrali oveľa aktívnejšie, prišlo viac šancí a nakoniec aj gólov,“ pokračoval kanonier belasých a dodal: „Otáčať zápas nie je jednoduché, hlavne doma a navyše s takým  ťažkým súperom, som rád, že sme to zvládli.“

Crnkic

Vittek strelil oba góly z penalty, prvý po faule na neho, o druhú penaltu sa postaral Nermin Crnkič. „Robo Vittek mi poslal krásnu prihrávku, obišiel som brankára, ktorý ma fauloval. Či mala byť červená karta, to je na posúdení rozhodcu. Ale ak by ma Tofiloski nefauloval, zrejme by som dával gól do prázdnej bránky,“ opísal svoj druhý dôležitý moment v zápase dvadsaťtriročný stredopoliar. Ten prvý prišiel o niečo skôr a bosniacky rodák ho opísal nasledovne: „Fero Kubík mi poslal krásny pas, ja som sa ocitol vo voľnom priestore a predomnou zostal jeden hráč súpera. Skúsil som strelu k vzdialenejšej žrdi a vyšlo to.“ Hráči mali po víťazstve veľkú radosť. Nečudo. Po piatich polčasoch, kedy na domácom trávniku ani raz neskórovali hrozilo, že sa scenár bude opakovať. Našťastie prišla silná desaťminútovka v polovici druhej časti hry. „Máme z tohto víťazstva veľmi veľkú radosť. Dôležité bolo, že sme v druhom polčase začali hrať opäť svoju hru. Potrebovali sme streliť gól, potom sa to rozbehlo. Bol to dôležitý zápas pre nás, pre fanúšikov, aj pre celý klub,“ zhodnotil na záver Nermin Crnkič.

Slovan už v utorok čaká odveta na pôde Žiliny v semifinále Slovenského pohára – Slovnaft Cupu. „Máme veľmi krátku dobu na regeneráciu, musíme sa na odvetu dobre pripraviť. Je to pre nás druhý krok k finále, ak podáme taký výkon ako v druhom polčase proti Ružomberku, tak to musíme zvládnuť,“ verí pred odvetou František Kubík, jeden z najaktívnejších hráčov Slovana v zápase proti Ružomberku.

FOTO: Miro Gasidlo

Pridaj komentár