Päť postrehov zo zápasu s Kunlun Red Star

Zápasu s Kunlunom predchádzala už viackrát spomínaná milá slávnosť, počas ktorej bol Miroslav Šatan uvedený do klubovej Siene slávy. Aj on bol svedkom utrápeného zápasu Slovana s Kunlunom, ktorý skončil výhrou hostí 1:2 po predĺžení. Získali sme síce bod, ale to je málo…navyše keď Podolsk prehral, mohol sa jeho náskok viacej zmenšiť.

Prvá tretina

Slovan nezačal duel zle, čím ale upútal bola streľba z ľavého krídla, prvých päť striel smerovalo na Kurhonena z tej istej „značky“ a všetky končili na betóne fínskeho brankára. Akokeby taktika znela dávať mu to po zemi. Prvý, kto to zdvihol bol Surový, ktorý však mieril do hrude. Druhá strela po výške si už po teči našla miesto v bráne, radosť Slovanistov bola predčasná, rozhodcovia pre hru s vysokou hokejkou gól neuznali. Za zmienku stojí aj skutočnosť, že štvrtý útok sa počas prvej tretiny do útočného pásma pri svojom pobyte na ľade ani nedostal. Musel sa brániť súperovi, ktorý naňho nasadzoval prvú formáciu.

Čínsky múr

Aj tak by sa dala nazvať hra Kunlunu, tí poctivo stáli v pätici na svojej modrej čiare. Slovan mal problémy dostať sa do pásma.  Na konci prvej a v úvode druhej tretiny sa to však podarilo druhej formácii, mladý Vopelka sa dostal do troch sľubných príležitostí, chýbalo tomu žiaľ jediné, trafiť priestor brány, jeho strelecké pokusy išli iba tesne mimo hosťujúcu svätyňu. Keď hostia osmelili musel sa Slovan v závere tretiny obracať.

Góly Kunlunu

Pri pohľade na oba góly prichádzame k záveru, že padli z početných výhod. Spoločným menovateľom týchto presiloviek boli odpískané „fauly“, po ktorý hostia skórovali. Švarný možno zbytočne vyhadzoval puk, za čo si vyslúžil dve minúty.  Na ľade pri jeho vyhodení bol štvrtý útok. Viac do očí udreli ale vylúčenia v samom závere, kde rozhodcovia videli bežné sekanie, ktorých bolo v stretnutí až až..poslali Slovan do oslabenia v predĺžení, a aby tomu nasadili korunu, aj v ňom v hre 3v3 našli hákovanie. Kunlun si aj vďaka týmto skutočnostiam odviezol dva body. Je zvláštne vidieť takéto fauly, ale napadnutie hráča po odpískanie nie…

Hra na 1:0 sa nevypláca

Už v zápase s Chabarovskom po strelení svojich gólov belasí hrali na udržanie výsledku. Proti Amuru im to vyšlo, Kunlun však jeho hru na 1:0 potrestal. Po inkasovanom góle okamžite zvýšil obrátky, Slovan v druhej tretine strelecky predčil pomerom 4:12, hoci ju prehral 1:0. Pozorný Pogge Slovan držal nad vodou, na spomínané presilovkové góly bol prikrátky. Navyše v 50. minúte z hry pre zranenie odstúpil Musatov, Surový nastupoval v dvoch útokoch.  Málokedy sa v hokeji podarí vyhrať s jediným gólom, je to škoda, treba však bojovať ďalej.

Nabudení Slováci

Už pri hymnách Bakošovi diváci zatlieskali, v Bratislave odviedol dobré služby. V zápase ho bolo vidno. Ako prvý na seba ale upútal svoju pozornosť jeho krajan Marcinko, ktorý sa do štatistík  ako prvý zapísal vylúčením. Jeho formácia patrila k najlepším hráčom Kunlunu, najviac podkurovala obrane Slovana. Marcinko svojou mohutnou postavou tienil Poggemu vo výhľade, čím sa zapájal do šarvátiek v bránkovisku. Keď Bakoš trestuhodne poľahky prenikol do pásma, jeho strelu, ktorú Pogge vyrazil, Marcinko usmernil do brány. Bolo vidno ako boli títo hráči na tento duel namotivovaní.

Pridaj komentár